Солов’їна, барвінкова - українська рідна мова

Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День української писемності та мови. Рідна мова – це скарбниця народної мудрості, криниця живої води, невичерпне джерело добра, нескінченна річка слів, струмок надії.

Традиційно, в цей день або на передодні, в дитячих бібліотеках міста проходять різноманітні заходи для дітей. Працівники Центральної дитячої бібліотеки підготували для дітей День інформації «Як вода в криниці, чисте наше слово, з нього народилась українська мова». В бібліотеці були оформлені інформаційні зони «Українська мова – чисте джерело», «Рідна мова з пісні та любові». Для дітей була проведена година корисних порад « Українську мову знай - гарно й чемно розмовляй» та інформина « Веселкова наша мова».

Допитливі читачі розгадували кросворди, ребуси, шаради і головоломки. Багато цікавого про українську мову юні мовознавці дізналися з мультимедійної презентації «Скарби рідної мови», користувачі Бібліо-Інтернетом здійснили віртуальну подорож «Мандрівка у країну писемності».

Під час Дня інформації бібліотекарі закликали користувачів шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу.

Розуміючи, що мова – найдорожчий скарб народу й основа патріотизму, фахівці Центральної дитячої бібліотеки також долучилися до написання радіо диктанту Національної єдності, мета якого – об’єднати всіх небайдужих навколо українського слова.

Кiлькiсть переглядiв: 415

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.