Упродовж усього життя ми звертаємось до книжки. Спочатку, коли дитина ще не вміє говорити, батьки їй читають вірші, казки, оповідання. Пізніше, вивчивши літери та навчившись читати й сама стає читачем. Книга розповідає про все: про близькі та далекі краї, таємниці природи, життя однолітків, тощо. Вони допомагають у навчанні, збагачують внутрішній світ, пробуджують мрію. І дуже приємно, коли діти ще з молодшого шкільного віку це розуміють, коли батьки сприяють та заохочують дітей до читання навіть з 5-річного віку.

Працівники Центральної дитячої бібліотеки ім. М. Горького молодшого відділу обслуговування дітей завжди раді бачити у себе охочих до читання дітей.

Гуцал Катерині учениці шк.№13-1-Б класу спочатку книжки брала й читала мама. Коли дівчинка навчилася сама читати то із задоволенням читала казочки, тоненькі оповідання ще до першого класу. Катя залюбки читає оповідання про тварин, шкільне життя, казки різних країн світу.

/Files/images/P5159359.JPG

Не відстає від своєї однолітки й Григор Ксенія учениця шк.№13 1-В класу. Майже на початку першого класу дівчинка разом з мамою записалася до бібліотеки та стала постійним користувачем абонементу 1-4 класів. Ксенія читає переважно казки, оповідання українських письменників, цікавиться творами про природу, енциклопедіями.

/Files/images/P4229213.JPG

Кращим читачем відділу обслуговування дітей 1-4 класів Центральної дитячої бібліотеки ім.М.Горького вже не один рік стає

Бабич Емілія учениця шк.№ 13-3-В класу. Дівчинка гарно читає. Надає перевагу енциклопедіям різного характеру, сучасній дитячій прозі, веселим гумористичним оповіданням.

/Files/images/P3038658.JPG

Активним читачем Центральної дитячої бібліотеки ім.М.Горького також є учень 13 школи 4-Б класу Бойко Олексій. Він захоплюється фантастичними творами, а особливо романами Дж. К. Ролинг про Гаррі Поттера, творами зарубіжних письменників.

/Files/images/P6227344.JPG

Шинко Микиту учня шк.№7-3-Б класу привела до бібліотеки бабуся коли він був ще зовсім маленьким. Спочатку він слухав ,як бабуся читала йому казки, вірші, оповідання. Зараз він майже кожного тижня відвідує Центральну дитячу бібліотеку і вже заохочує до читання свого молодшого братика, який ходить ще до дитячого садочку. Микита переважно читає твори українських письменників, любить читати казки та пригодницькі оповідання.

/Files/images/P5199387.JPG

Активні читачі ЦДБ ім.М.Горького є й активними учнями у школі. Вони гарно навчаються, відвідують гуртки. Читання сприяє всебічному, гармонійному розвитку ,грамотності, організованості дитини. Крім активних читачів-дітей є й активні кращі читаючі класи. Таким є 2-Б клас шк.№5 класний керівник Самусенко Т. М. Тетяна Миколаївна- молодий вчитель, вона ще зовсім небагато часу працює вчителем початкових класів, але дуже активно й охоче співпрацює з дитячою бібліотекою. Її клас з задоволенням приймає участь у наших заходах, також вони є членами гуртка «Пізнайко», який працює на базі нашої бібліотеки. Багато учнів її класу є активними читачами нашого відділу. Сподіваємось, що плідна співпраця продовжиться ще не один рік.

/Files/images/P4269277.JPG

Найкращим читаючим класом відділу обслуговування дітей 5-9 класів є 5а клас 11 школи, класний керівник Копа Раїса Олександрівна, яка надзвичайно зацікавлена у заохоченні своїх учнів до читання, прививає їм любов до книги. Цей клас з задоволенням приймає участь у підготовці та проведенні масових заходів нашої бібліотеки.

/Files/images/P3098707.JPG

Розкошна Орина Віталіївна, учениця 2шк.- 6а класу-активний користувач ЦДБ ім.М.Горького,надає перевагу літературі енциклопедичного характеру,перечитала серію «1000»,також цікавиться художньою сучасною літературою.

/Files/images/Кращі читачі.jpg

Прохоренко Микола Вікторович, учень 2шк.- 5б класу – переможець конкурсу «Найкращий читач літа – 2015р.». Захоплюється читанням класичних та сучасних художніх творів. У вільний час відвідує танцювальний гурток та спортивні секції.

/Files/images/P9177794.JPG

Мінченко Світлана Дмитрівна, учениця 7шк.- 7б класу- одна з кращих читачів Центральної дитячої бібліотеки ім.М.Горького. Вона любить читати літературу різних жанрів та перевагу надає фантастичним творам.Брала участь у конкурсі «Найкращий читач літа – 2015».

/Files/images/P3078668.JPG

Тригубченко Анастасія Вікторівна , учениця 1шк.- 9б класу – є активною читачкою Центральної дитячої бібліотеки. Анастасія надзвичайно талановита та творча дівчина: любить читати, захоплюється географією,неоднаразово брала участь у олімпіадах по географії, займала призові місця.Із задоволенням бере участь у масових заходах бібліотеки.

/Files/images/тригубченко.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 981

Коментарi

  • Ольга

    2016-06-27 09:43:50

    Я з міста Шостка, ознайомлена з роботою бібліотеки. Молодці! Так тримати!...

  • Валентина

    2016-06-27 09:41:16

    Чудові фото, прекрасні кращі читачі бібліотеки. Супер!...

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.